FOTO – VIDEO Polițiștii vasluieni “au tăiat aripile” contrabandiștilor

Polițiștii de frontieră vasluieni, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Operațiuni Speciale Iași și Vaslui, au destructurat o rețea care desfășura activități în sfera contrabandei cu produse din tutun și care acționa pe raza județelor Vaslui și Iași.

Totul a pornit de la o acțiune desfășurată în luna iulie anul trecut, când pe un câmp situat în apropierea localității Roșiești, județul Vaslui, polițiști de frontieră vasluieni au descoperit cantitatea de 5.000 de pachete cu țigări marca Ashima. Acestea au fost lansate dintr-un aparat de zbor de mici dimensiuni, tip motodeltaplan. Totodată, în apropierea locației a fost descoperit abandonat un microbuz marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Bulgaria, care urma să preia țigările.

Plecând de la această constatare, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu existența și funcționarea unei rețele infracționale, formată din cetățeni români și R.Moldova, care avea preocupări în sfera contrabandei cu țigări și care desfășura activități pe raza județelor Vaslui și Iași.

În urma documentării activității infracționale a membrilor rețelei, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Iași și Vaslui, s-a stabilit că aceștia desfășurau activități de introducere ilegală peste frontiera de stat, colectare, transport, depozitare și vânzare de produse accizabile supuse marcării (țigări de de producție/proveniență R. Moldova și duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obținând astfel, ilicit, beneficii financiare.

În urma activităților specifice desfășurate în cauză, s-a stabilit că în perioada iulie — decembrie 2016, un grup format din opt persoane, trei femei și cinci bărbați, cu cetățenie română și R. Moldova, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, a introdus în țară, în repetate rânduri, cantitatea totală de 31.119 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență R. Moldova.

Țigările erau introduse peste frontiera de stat cu ajutorul aparatelor de zbor de mici dimensiuni, de tip motodeltaplan, cât și prin punctele de frontieră, ascunse în mijloace de transport. Acestea erau ulterior transportate, depozitate și comercializate în municipiul Iași. Prejudiciul total a fost stabilit la valoarea de 381.872 lei.

În data de 23.06.2017, ofițeri de poliției judiciară din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontiera Vaslui, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, au finalizat cercetările în cauză, urmând a fi trimise în judecată a șapte dintre persoanele implicate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, principalul suspect fiind deja condamnat de către autoritățile judecătorești, în urma încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.