Administratorul Pieței Bârlad, în conflict de interese penal

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către CIOCHINĂ VASILE, director al Direcției Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din cadrul Primăriei municipiului Bârlad, județul Vaslui.

În calitate de director al Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din cadrul Primăriei municipiului Bârlad, CIOCHINĂ VASILE a aprobat și a semnat documente (72 note de fundamentare și 37 de comenzi/note de comandă), în baza cărora Direcția pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor a achiziționat produse de la S.C. Gecco Com S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta a deținut funcția de contabil în perioada 01 septembrie 2005 — 02 decembrie 2013) în cuantum de 131.468, 64 Lei.

Ulterior, persoana evaluată a semnat în calitate de director și documentele privind achitarea facturilor emise de S.C. Gecco Com S.R.L. (61 ordine de plată și 12 dispoziții de plată).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către CIOCHINĂ VASILE a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia ‘Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică’.

One thought on “Administratorul Pieței Bârlad, în conflict de interese penal

  • 3 noiembrie 2016 la 17:44
    Permalink

    Spunet la oameni cat era taxa de protectie sa vinzi in piata la barlad

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.