Bărbat din Chițoc, reținut după ce a băut bine și a provocat un accident

Polițiștii rutieri vasluieni au reținut un bărbat, în vârstă de 44 de ani, care a fost implicat într-un eveniment rutier, în localitatea Chițoc, comuna Lipovăț, județul Vaslui, și care a refuzat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 27 decembrie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, despre producerea unui eveniment rutier, în localitatea Chițoc, în care au fost implicate 3 autoturisme și în urma căruia nu au fost vătămate persoane.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii rutieri au depistat și identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier, în zona unei intersecții din localitatea Chițoc, însă nu și persoana care l-a condus. Ulterior, bărbatul din municipiul Vaslui care a condus autoturismul înmatriculat în județul Vaslui a fost identificat în zona producerii evenimentului rutier. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice dar a refuzat recoltarea acestora. 

Ieri, 28 decembrie, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 de ore. Tot astăzi, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

.