Acum: Incendiu puternic la o vilă din Muntenii de Jos

Update – Comunicat ISU 

În data de 23.02.2019, ora 16.34 Dispeceratul comun ISU-SAJ Vaslui a fost anunţat prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă – 112, despre producerea unui incendiu la o casă, în localitatea Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos, judeţul Vaslui.

Imediat a fost informată conducerea instituţiei şi trimiterea la locul evenimentului a patru autospeciale de stingere. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari constată că, incendiul se manifesta violent la acoperişul locuinţei şi a mansardei din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 350 metri pătraţi. Imediat se dispune activarea grupei operative şi suplimentarea forţelor de intervenţie cu două autospeciale de stingere şi o autoscară mecanică, deoarece în zonă nu existau hidranţi, cât şi, datorită vântului puternic exista pericolul de propagare a incendiului la vecinătăţi. La ora 01:00 – se retrag două autospeciale de intervenţie. Ulterior, rămâne pentru asigurarea zonei o autospecială de stins incendii. La ora 08:00, dimineata, toate fortele de intervenţie se retrag la unitate.

În urma incendiului au ars: – aproximativ 350 mp acoperiş din tablă pe astereală din lemn, 200 mp planşeu din lemn placat cu rigips şi polistiren, o colecţie de icoane, 20 covoare, 10 saltele relaxa, 10 TV, 15 PICK-uri, 1 război de ţesut, 3 calculatoare, instalaţia electrica. S-au degradat aproximativ 250 mp parchet melaminat, patru uși din lemn masiv, aparatură electronică de supraveghere, zugrăveala de pe pereti. Au fost salvate: la parter o parte din mobilier, centrala termică, două lăzi frigorifice, un frigider, un boiler electric şi alte bunuri din locuinţă. Sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic a coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Deasemenea au fost protejate trei imobile învecinate. Nu au fost persoane rănite în urma incendiului, sau personal propriu în urma intervenţiei desfăşurate, de către pompierii militari.

Update (20:55) După mai bine de patru ore, pompierii vasluieni încă se luptă cu flăcările care au cuprins întreaga casă. Imobilul aparține unui fost asistent medical, acum ieșit la pensie. Întreaga sa agoniseala s-a făcut scrum, locuinţa cuprinsă de vâlvătaie a ars aproape în totalitate.

Știre inițială (16:55) Pompierii din Vaslui intervin în acest moment pentru stingerea unui incendiu declanşat la acoperişul unei vile din Muntenii de Jos. Se deplasează la fața locului patru autospeciale de lucru cu apă și spumă și nu mai puțin de 21 de subofițeri. Din primele informații, se pare că totul a pornit de la hornul șemineului. Drumul spre locul incendiului este unul greu accesibil fiind în pantă şi acoperit cu zăpadă. Informaţiile preliminare de la faţa locului ar arăta că nu se aflau persoane în interiorul imobilului cuprins de flăcări.