Profesorul Dan Pracsiu și echipa sa de informaticieni, câștigători ai Olimpiadei Europei Centrale

Patru medalii și premiul pentru cea mai bună echipă la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale a fost câștigat de echipa României, coordonată de profesorul vasluian Dan Pracsiu

Astăzi la Varazdin – Croația a avut loc festivitatea de premiere pentru cea mai puternică competiție europeană de Informatică – Central European Olympiad in Informatics ( CEOI ). Echipa României, coordonată de profesorul vasluian Dan Pracsiu,  s-a dovedit cea mai puternică, cucerind Premiul pentru cel mai mare punctaj cumulat pe echipe.

Mai mult unul, dintre reprezentanții noștri s-a plasat pe primul loc in competiția individuală la egalitate cu un reprezentant al țării gazdă.

Concursul anual pe informatică CEOI este al doilea ca prestigiu după Olimpiada Internațională. Participă 13 echipe de câte 4 elevi din următoarele țări: Austria, Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Elveția și Ucraina.

Cei patru olimpici români se întorc cu tot atâtea medalii: Alexandru Luchianov – Locul 1 și Medalie de Aur, Luca Perju-Verzotti – Locul 5 și Medalie de Argint, Andrei-Robert Ioan – Locul 9 și Medalie de Argint, Alexandru-Raul Todoran – Locul 11 și medalie de Argint.

 Echipa României a fost completată de dl. Dan-Narcis Pracsiu – Team Leader și Ioan-Bogdan Iordache Deputy Leader. O evoluție excelentă care dă speranțe pentru Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), care va avea loc în perioada 7-15 august, în Indonezia.

De precizat, prof. Dan Pracsiu face parte din comisiile de pregătire a loturilor internationale din anul 2012, fiind selectat datorită rezultatelor remarcabile obținute la competițiile naționale și internaționale de elevii pe care îi coordonează.

Mâine, lotul României va sosi acasă, iar ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, și-a anunțat deja intenția de a aștepta lotul olimpic la aeroport, pentru a-i felicita personal pe toți cei care au demonstrat calitatea învățămânului românesc la o competiție de un asemenea nivel.