Activităţi anticorupţie “Şcoala Altfel”

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, au organizat în perioada 09 – 11 aprilie 2019, două sesiuni de informare şi educaţie anticorupţie adresată elevilor de liceu. Cu acest prilej, au fost desfăşurate dezbateri pe teme de profil pentru promovarea atitudinii civice şi de informare cu privire la noţiunile incidente domeniului anticorupţie.

Activităţile s-au desfăşurat la Liceul Teoretic “Emil Racoviţa” din mun. Vaslui şi la Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” din mun. Bârlad şi au constat în prezentări pe teme de integritate şi informări cu privire la semnificaţia infracţiunilor de corupţie.

La dezbateri, au participat elevi ai claselor a 12-a din cadrul acestor instituţii de învăţământ, tinerii fiind provocaţi să pună în discuţie dilemele pe care le întâmpină funcţionarii publici sau cetăţenii aflaţi în situaţia de a da sau de a lua mită, precum şi argumentele ce stau la baza acestor fapte.

Ofiţerii D.G.A. le-au prezentat elevilor şi cadrelor didactice participante informaţii despre competenţele unităţii, drepturile, libertăţile şi obligaţiile ce le revin elevilor în calitate de cetăţeni în relaţia cu angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, infracţiunile de corupţie şi modalităţile de sesizare a acestor infracţiuni.

Totodată, elevilor participanţi la activitate le-au fost distribuite materiale cu conţinut preventiv inscripţionate cu Call Center anticorupţie 0800806806, linie gratuită a Direcţiei Generale Anticorupţie pentru sesizarea faptelor de corupţie săvârşite de personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Reamintim faptul că, cetăţenii pot face sesizări din domeniul de competenţă al D.G.A la adresa de e-mail vaslui.dga@mai.gov.ro, telefonic la 0235/ 303.282 sau la sediul S.J.A. Vaslui, din municipiul Vaslui, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 25.