Acțiuni desfășurate de poliție pentru siguranța cetățenilor

În scopul creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, prin asigurarea unui climat de securitate publică, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale au organizat astăzi o acţiune pe raza municipiului Bârlad la care au participat şi poliţişti Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, iar din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad, poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale, Biroului de Ordine Publică şi Biroului Rutier.

Pe parcursul desfăşurării acţiunii, au fost legitimate 37 persoane și au fost controlate 48 de autovehicule, iar 11 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bârlad pentru verificări sau pentru a le fi clarificată situaţia. Față de 25 persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, 23 fiind pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 3.150 lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere. Poliţiştii au reţinut şi un certificat de înmatriculare pentru conducerea unui autovehiculul pe drumul public acoperit cu zăpadă,  fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă.

Poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat verificări la domiciliile persoanelor împotriva cărora au fost dispuse măsuri preventive privind modul în care acestea îşi respectă obligaţiile stabilite de instanţă.

Pe numele a două persoane au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută Legea 86/2006 privind Codul Vamal. Acestea au fost depistate în zona Pieții Sfântul Ilie în timp ce ofereau spre vânzare 760 de țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă. Ţigaretele găsite asupra acestor persoane au fost ridicate în vederea confiscării.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.