Acțiuni de ecologizare, în zona Lacului Delea

Comisariatele județene ale Gărzii Naționale de Mediu (GNM) din întreaga țară vor organiza, sâmbătă, cu ocazia zilei GNM, acțiuni de informare, conștientizare și educație ecologică, a anunțat, vineri, instituția într-un comunicat de presă.

“Anul acesta, Ziua Gărzii Naționale de Mediu va fi marcată, la nivelul comisariatelor județene ale GNM din întreaga țară, prin acțiuni de informare, conștientizare și educație ecologică, dar și prin activități menite să încurajeze formarea unei atitudini responsabile a cetățenilor față de mediul înconjurător. Astfel, în majoritatea comisariatelor județene ale GNM, vor fi organizate acțiuni de educație ecologică, în colaborare cu Inspectoratele școlare și cu unitățile de învățământ de la nivel local, acțiuni în cadrul cărora copiii și elevii vor fi informați despre importanța protejării mediului și despre activitatea pe care o desfășoară GNM în scopul prevenirii riscurilor și al limitării amenințărilor de ordin ecologic”, se arată în comunicat.

Comisarii de mediu vor organiza acțiuni de ecologizare în județul Vaslui, în zona Lacului Delea.

De asemenea, în județele Mureș și Suceava, comisarii GNM vor planta puieți împreună cu elevii Școlii Generale din Senereuș — Mureș, respectiv cu cei ai Școlii Gimnaziale “Ion Creangă’ din Suceava, iar în județul Bacău, în zona Dealu Osoiu — Moinești, va avea loc o acțiune de plantare de salcâmi, care vizează o suprafață de două hectare.

În același timp, în județele Neamț, Argeș și Buzău, se vor desfășura campanii de informare prin distribuirea de fluturași și pliante privind activitatea GNM, iar la Timișoara, în data de 12 martie, va fi organizată “Ziua porților deschise la GNM — Comisariatul Județean Timiș’.

Ziua Gărzii Naționale de Mediu este sărbătorită în fiecare an, pe 12 martie, dată care a fost stabilită prin Ordinul de ministru nr. 224 din 27 februarie 2007. Începând din 2003, când a fost înființată, Garda funcționează ca un corp specializat de inspecție și control cu atribuții în domeniul protecției mediului, care îndeplinește un rol activ în prevenirea și limitarea amenințărilor de ordin ecologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.