Protejează-ţi casa de sărbători! Iată câteva sfaturi utile de la poliție

mos-craciun-hot Inspectoratul de Poliţie al judeţului Vaslui derulează la acest sfârşit de an activităţi specifice de prevenire şi informare a populaţiei cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru prevenirea infracţiunilor sau a comportamentelor neadecvate specifice sărbătorilor de iarnă.

Nu mai avem mult timp şi vine Crăciunul, urmat mai apoi de trecerea dintre ani. Foarte mulţi dintre noi vom pleca pentru câteva zile fie la rude, fie în diverse staţiuni, în ţară sau în străinătate pentru a ne deconecta sau pentru a vizita persoane dragi.Trebuie să acordăm, înainte de a pleca în călătorie, o importanţă deosebită asigurării locuinţei pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când ne întoarcem acasă. Spărgătorii de apartamente nu au vacanţă şi vor profita din plin atunci când ştiu că sunteţi plecat de la domiciliu şi nu v-aţi luat minime măsuri de protecţie a locuinţei.

Pentru a reduce riscul de a deveni victima spărgătorilor de locuinţe şi pentru protecţia casei  dumneavoastră atunci când sunteţi plecat în vacanţă, Poliţia vă recomandă:

  • în cazul absenţelor de la domiciliu, discutaţi acest lucru cu persoanele de mare încredere. Rugaţi vecinii apropiaţi să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră;
  • nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se certifice absenţa dumneavoastră;
  • o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiţi atunci când părăsiţi locuinţa.

Stabiliţi cu vecinii să sesizeze poliţia imediat la numărul de urgenţă 112 ori de câte ori observă  persoane suspecte în apropierea locuinţei dumneavoastră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.