Acțiune moldo-română în Vama Albița

Poliţiştii Serviciului de Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui vor desfăşura în Vama Albiţa o activitate în comun cu omologii din Republica Moldova.

La data de 9 mai, în Vama Albița, va avea loc o activitate comună de prevenire, organizată de către formațiunile de poliție rutieră din România și Republica Moldova şi care are drept scop dezvoltarea cooperării bilaterale pe linie rutieră și evaluarea riscului rutier cu implicații frontaliere.

Activitatea constă în desfășurarea unei campanii de informare a conducătorilor auto care traversează frontiera dintre România și Republica Moldova, în ambele sensuri şi urmăreşte conștientizarea acestora asupra cauzelor producerii accidentelor de circulaţie, precum şi asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc.

Polițiştii din cele 2 ţări vor forma echipaje mixte, care vor acţiona în perimetrul şi în zona adiacentă puntelor de trecere a frontierei comune. Aceştia vor purta discuții și vor distribui materiale de informare conducătorilor auto. Materialele de informare conțin mesaje de atenționare și prevederi succinte din legislațiile rutiere ale ambelor state.

Acestă activitate  survine ca urmare a prevederilor stabilite în urma întâlnirii organizate în data de 24 aprilie, în Republica Moldova, de Inspectoratul Național de Patrulare din cadrul Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, la care au participat și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.