Accident rutier grav, simulat la Ivăneşti

Astăzi, s-a desfășurat un exercițiu complex cu tema Intervenția forțelor specializate pentru limitarea și înlăturea urmărilor unui accident major produs pe DN 2F, localitatea Ivănești”,  punerea în aplicare a planului roşu de intervenţie.

Sceneriul exercițiului presupunea ca situație tactică principală producerea unui accident rutier major, între un microbuz pentru transport elevi și un autoturism. În urma impactului au rezultat zece vicitme dintre care două persoana încarcerate în autoturism, iar în microbuz se aflau șase rănite grav și două rănite ușor. Exercițiul a continuat cu încă două situați tactice și anume una care presupunea un incendiu de vegetație care amenința propagarea la pădurea ocolului silvic și a două care simula o situație de urgență cu o persoană rătăcită în pădure.

La exercițiu au participat cu forțe și mijloace în teren, pe lângă forțele specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui:

  • UPU SMURD;
  • Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui;
  • Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui;
  • Serviciul de Ambulanțe Județean Vaslui;
  • Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui;
  • Consiliul local pentru Situații de Urgență Ivănești;
  • Unitatea Militară 01776 Huși;
  • Ocolul Silvic.

Exercițiul a fost condus de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, președinte fiind Prefectul Județului iar Vicepreședinte Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui, dl. Col. Tiberiu Dumintrache.

Exerciţiu a avut ca ca obiectiv general verificarea timpului de reacţie şi a posibilităţilor tehnice de intervenţie ale forţelor şi mijloacelor tehnice conform registrului de capabilităţi,  precum şi  pregătirea  instituţiilor care trebuie să intervină în cazul manifestării unui asemenea tip de risc: accident rutier major.

Scopul exerciţiului a fost atins prin verificarea capacităţii de acţiune în cazul producerii unor astfel de evenimente, care presupune o desfăşurare amplă de forţe şi mijloace.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.