7.674 hectare afectate de secetă, in judeţul Vaslui

 În data de 02 septembrie 2016, Direcţia pentru Agriculturǎ a Judeţului Vaslui a transmis, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltǎrii Rurale, a treia informare referitoare la suprafaţa totalǎ afectatǎ la culturile de primavarǎ de seceta excesivǎ şi persistentǎ în timp, de pe teritoriul judeţului Vaslui.

Pânǎ în prezent, în cadrul DAJ Vaslui, au fost înregistrate procese verbale de constatare şi evaluare a pagubelor, la culturile din câmp, de la un numǎr total de 47 unitǎţi administrativ teritoriale.

Conform gradului de dǎunare a culturilor agricole, cele mai afectate localitǎţi sunt cele din partea de est a judeţului, în arealul cuprins între Drânceni – Murgeni, incluzând şi o mare parte din zonele de centru şi nord ale judeţului.

Aşadar, în urma centralizǎrii suprafeţelor din procesele verbale de evaluare a pierderilor, întocmite de cǎtre Comisiile locale pentru situaţii de urgenţǎ, de la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, suprafaţa totalǎ afectatǎ de seceta excesivǎ este de 17.674 hectare.

Culturile agricole cele mai afectate sunt cele de floarea- soarelui cu 7.466 ha, porumb 6.549 ha, lucernǎ 1.756 ha, soia 744 ha, legume 166 ha, livezi 336 ha, 133 ha sfeclǎ de zahǎr, 35 ha sorg, fâneţe 339 ha, 145 ha sparceta, 5 ha viţǎ de vie.

La nivelul instituţiei noastre, acţiunile de monitorizare a secetei excesive, de centralizare a tuturor proceselor verbale de calamitate şi de informare cǎtre MADR a datelor înregistrate,  sunt în plinǎ desfǎşurare, motiv pentru care, vom reveni cu noi informaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.