A ajuns după gratii, după ce a tâlhărit un copil

Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au întocmit dosar de cercetare penală pe numele lui G. Daniel, de 24 de ani, din municipiul Bârlad, faţă de care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Fapta a fost comisă asupra unui minor în vârstă de 14 ani, din aceeaşi localitate, fiind sesizată de mama acestuia.

În fapt, în seara de 15 septembrie a.c., în timp ce minorul se deplasa spre domiciliul bunicii sale, la intersecția străzilor Epureanu și 1 Decembrie din municipiul Bârlad a fost abordat de G. Daniel care l-a amenințat și i-a sustras telefonul mobil. Polițiștii au stabilit faptul că bunul sustras a fost amanetat în municipiul Bârlad.

Poliţiştii au probat activitatea infracţională a lui G. Daniel şi l-au reţinut pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă.

Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a emis pe numele acestuia mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

 Pentru a reduce riscul de a deveni victime ale tâlhăriei, Poliția Română vă recomandă câteva măsuri de siguranță:

  • Manifestați prudență față de persoanele care vă abordează sub diverse pretexte sau încearcă să vă distragă atenția; păstrați o distanță care vă dă siguranță;
  • Dacă vă simțiți urmăriți/te, cereți ajutorul unei persoane de încredere sau anunțați urgent poliția;
  • În cazurile în care vă deplasați pe trotuarul unei străzi circulate, în apropierea zonei carosabile, păstrați poșeta pe umărul opus străzii;
  • Încercați să fiți vigilenți și să aveți grijă la ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, evitând preocupările care vă distrag atenția: transmiterea de mesaje sau vorbitul la telefon, accesarea internetului sau a rețelelor de socializare pe tablete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.