#JosRasismul! Consilierii locali ai PNL și USR au refuzat unei femei de etnie rromă dreptul de a-și hrăni familia

Consilierii locali ai PNL și USR, care, conform postărilor puse pe facebook, se pare (e o părere personală, nu o acuzație!) că urăsc minoritatea rromă, astăzi au refuzat unei femei de etnie rromă dreptul de a își hrăni familia. Mai precis, o doamnă aparținând minorității rrome, văduvă, fără alte surse de venit, a cerut dreptul de a închiria circa 30mp (auziți bine, doar 30 mp!), la prețul pieții, pentru a își face funcțional micul magazin din Piața Traian din care își hrănea familia. Nu a cerșit, nu a dat în cap, nu a cerut ajutor social, a vrut doar să muncească cinstit în Vaslui. A plâns, a implorat majoritatea PNL și USR din Consiliul Local să îi dea o șansă pentru a munci onest, ca să nu moară de foame, dar a fost refuzată.
Motivele pentru care unei doamne de bună credință i s-a refuzat dreptul la muncă cinstită îl veți înțelege probabil din pozele atașate. Rasismul este de neacceptat într-un stat democratic.
Acești oameni nepăsători au avut ca singure realizări: tăieri, concedieri, înghețări, distrugerea capitalului românesc prin restricții absurde corelate cu controalele nesfrârșite și amenzi pentru micile afaceri autohtone, instaurarea dictaturii sanitare, ÎN PARALEL CU ACHIZIȚII DE MĂȘTI LA 5 LEI BUCATA FĂRĂ LICITAȚIE, DE IZOLETE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO SAU CU SCUTIRI DE TAXE PENTRU BĂNCI ȘI CORPORAȚII. Lor nu le pasă de români, lasă oamenii să moare de foame, doar fiindcă au anumite frustrări personale.
Acești oameni nu merită să ne reprezinte. (Alexandru Andrei, Cercetător Academia Română)