77 de absenţi la prima probă a Evaluării Naţionale

Prima poba a examenului de Evaluare Nationala s-a desfasurat in judetul Vaslui fara incidente, dar 77 de elevi din cei 3.593 inscrisi nu s-au prezentat la testare.

Absolventii claselor a VIII-a au inceput Evaluarea Nationala cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana. La subiectul III, elevilor le-a picat pastelul, iar la subiectul II au avut de facut o compunere despre cum arata o zi petrecuta la munte.

Testul la Limba si literatura romana, primul de la Evaluarea Nationala, a fost sustinut de 3.516 elevi din judeţ. Acestia au avut de rezolvat doua subiecte cu mai multe cerinte, notate in total cu 78 de puncte. Alte 12 puncte puteau fi obtinute pentru redactarea intregii lucrari, iar zece puncte au fost acordate din oficiu.

Primul subiect a avut doua cerinte, una legata de analiza poeziei “Salcami”, de Anatol Baconsky, iar a doua, de redactare a unei compuneri de 150-250 de cuvinte in care elevii trebuiau sa explice de ce poezia apartine speciei pastel. Elevii pot primi 42 de puncte daca au rezolvat corect primul subiect.

La subiectul al doilea, elevii au primit un fragment dintr-un material cu tema «Gradina pierduta a Edenului»: locul in care ajungi doar cu elicopterul“, semnat de Andreea Marinas.

Elevii au avut de raspuns la sase intrebari referitoare la textul dat si de redactat o naratiune de 150-250 de cuvinte in care sa prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zona turistica.

Pentru rezolvarea corecta a subiectului al doilea, elevii primesc 36 de puncte. De asemenea, alte 12 puncte sunt date pentru modul in care este redactata intreaga lucrare, unitatea compozitiei, coerenta si vocabular.

Elevii au trebuit sa fie in salile de examen la 8:30. Testarea a inceput la ora 9:00 dimineata si a durat 2 ore, pana la 11:00.

Elevii n-au avut voie sa intre cu telefoane sau cu bagaje in clase, iar pentru prima data in cadrul acestui examen Ministerul Educatiei a pus la dispozitie si o linie verde disponibila pe durata desfasurarii probelor pentru semnalarea eventualelor nereguli. Miercuri, absolventii de clasa a VIII-a vor sustine cea de a doua si ultima proba la matematica, iar rezultatele vor fi afisate pe 1 iulie.

O alta premiera este ca lucrarile vor fi corectate in alte judete decat in cele in care au avut loc probele.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.