Elevi din toată țara participă la Concursul Național de chimie ”Petru Poni”, organizat la Vaslui

Peste 150 de elevi și cadre didactice de la licee cu profil tehnologic din toată țara sunt în această perioadă la Vaslui, unde vor participa la Concursul Național de chimie ”Petru Poni”, ediția a X-a, care se va desfășura la Liceul “Ștefan Procopiu”

La festivitatea de deschidere, care  a avut loc  în amfiteatrul Liceului ”Mihail Kogălniceanu”  Vaslui, au participat atât conf. univ. dr. Ștefan Tomas de la Universitatea Politehnică București , președintele concursului, cât și prof. Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui , precum și Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, pricipalii organizatori ai concursului. ei doi le-au urat bun venit tuturor partiicipanților , succes și i-au invitat să viziteze orașul.

“Ne bucurăm să fim gazda unui concurs atât de frumos și de important dedicat elevilor de liceu de la filiera tehnologică, pentru ei fiind practic echivalentul Olimpiadei de Chimie. Vineri va avea loc proba teoretică, iar sâmbătă este programată cea practică. Le urăm tuturor mult succes și ședere plăcută la noi în oraș“, a spus Irina Dumitrașcu, inspector școlar de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, instituție care se ocupă de organizarea concursului, alături de Primăria Vaslui.