1,3 milioane buletine de vot, tipărite pentru judeţul Vaslui

Aproximativ 1,3 milioane de buletine, necesare pentru exprimarea votului în judeţul Vaslui, au fost tipărite și urmează sa fie transportate la sediul Prefecturii, unde sunt depozitate şi stampilele de control ale birourilor electorale din secțiile de votare, stampilele cu mențiunea “VOTAT”, autocolantele și broșurile informative elaborate de Autoritatea Electorala Permanenta.
După ce marti, 24 mai 2016, au fost desemnați președinții și loctiitorii birourilor electorale ale celor 525 de secții de votare din județul Vaslui, la începutul săptămânii viitoare va avea loc instruirea acestora pentru desfășurarea în condiții optime a procesului de vot din 5 iunie 2016.
În zilele de 27 mai și 3 iunie 2016 se vor face simulări pentru verificarea  Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot și de prevenire a votului ilegal.

Miercuri, 25 mai, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, și subprefectul Mircea Gologan, au participat  la videoconferinţa organizată de Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, cu privire la organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din iunie 2016.
La ședinţă au fost prezenţi și membrii Comisiilor Tehnice Centrale și Judeţene pentru coordonarea activităţilor de pregătire a scrutinului electoral din acest an.
În calitate de președinte al Comisiei Tehnice Centrale, Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a afirmat că procesul de organizare a alegerilor locale se desfășoară ȋn conformitate cu prevederile cuprinse ȋn Calendarul acţiunilor din perioada electorală, aprobat prin Hotărȃre de Guvern. În același timp, Ministrul Petre Tobă a solicitat respectarea termenului prevăzut pentru tipărirea buletinelor de vot, respectiv data de 26 mai 2016, precum și asigurarea securității transportului de materiale necesare scrutinului electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.