Zona Moldovei va avea un Institut Regional de Medicină Cardiovasculară

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat astăzi la evenimentul ”Împreună pentru Inima Moldovei”, în cadrul căruia s-a pus, în mod simbolic, piatra de temelie la construirea noului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară Iași.
Viitorul institut necesită o investiție estimată la 350 milioane de euro și va fi amplasat pe o suprafață de 12 ha, în comuna Miroslava, va cuprinde un spital multidisciplinar, cu 450 de paturi, ce se va adresa pacienților din întreaga regiune a Moldovei, inclusiv celor din județul Vaslui. Acesta va cuprinde: ambulatoriu și triaj primire urgențe, dar și câteva clinici unicat – Clinica de Îngrijiri paleative cardiovasculare, Clinica de terapii endovasculare, Clinica de Cardiologie fetală neonatologie și malformații cardiace critice, Clinica de electrofiziologie și aritmologie, Clinica de angiologie, flebologie și limfologie și Departamentul de cercetare aplicată și studii medicale.
„Bolile cardiovasculare în mare parte, peste 58% în România, duc la deces. Institutul de Boli Cardiovasculare este unicul spital de acest gen dintr-o regiune extrem de vastă. Iaşul ca şi centru medical cardiovascular este cel mai aproape de celelalte judeţe. Centrul a fost înfiinţat în 1995, clădirea în care ne aflăm o împărţim împreună cu Dr. C. Parhon”, a declarat prof. dr. Grigore Tinică.