Ziua Absolventului de Liceu – Vaslui 2019 (galerie foto)

Primăria Vaslui i-a sărbătorit și în acest an pe absolvenții celor șase licee din municipiul reședință, reunindu-i într-o acțiune comună, intrată deja în tradiție, ca Ziua Absolventului de Liceu. Chiar dacă vremea capricioasă a făcut ca organizatorii să mute locația, din Centrul Civic la Sala Polivalentă,  ediția a X-a a Zilei Absolventului de Liceu a fost și de această dată o reușită.

Peste 1.300 de absolvenți, îmbrăcați în robe de culori diferite au defilat și în acest an pe străzile orașului, sub privirile admirative ale trecătorilor. 

După intonarea imnului de stat al României, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a avut cuvântul de deschidere, împărtășindu-le tinerilor din emoțiile sale: (…) Rezultatele voastre de excepție la olimpiade și concursuri școlare au contribuit serios la consolidarea imaginii școlii vasluiene și a Vasluiului în panoplia învățământului românesc. Cei care au contribuit la formarea voastră umană și profesională vă vor însoți mereu devenirea cu gândul lor ocrotitor și cu speranța că și-au asigurat în inimile voastre un atriu sau un ventricul aparte, învelit în respect și încredere. Să nu-i uităm pe părinții voștri, cei care au suferit alături de voi în momentele dificile, cei care v-au susținut și încurajat. Le datorați – fără doar și poate – satisfacția viitorului vostru împlinit. Este final de liceu, dar forfota zilelor de școală vă va fi mereu fond sonor atunci când, obosiți, veți conjuga verbele la imperfect. Ce minunat e să simt că ziua de mâine este a voastră, că eforturile voastre au fost răsplătite și că puteți privi încrezători spre mâine!
Eu vă doresc să fiți puternici și curajoși în fața oricărei încercări. Pășiți în viață pe picioarele voastre, urmați-vă drumul cu încăpățânare și satisfacțiile nu vor întârzia să apară. Știu că veți reuși, pentru că am ajuns să vă cunosc și am încredere în voi. Trăiți frumos și demn și umpleți-vă viața cu bucurii simple și curate. Să fie pace și sănătate în viața voastră. Mult succes la examenele ce vă așteaptă în curând și, nu uitați: Vasluiul este al vostru și vă așteaptă”
.

Seria discursurilor a fost continuată de Dumitru Buzatu-președintele Consiliului Județean Vaslui, , Mircea Gologan- subprefectul județului și de prof. Cristiana Botan -inspector șef adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, . Ulterior, primarul Vasile Pavăl a oferit o adevărată surpriză celor prezenți în sală, după ce a adus pe scenă pe o parte din foștii șefi de promoție din anii din urmă, în semn de prețuire pentru ceea ce au însemnat și înseamnă pentru comunitatea vasluiană. Din cei 54 de absolvenți din ultimii nouă ani, au putut răspunde invitației 11 tineri, mulți studenți la diverse universități din țară. Aceștia au luat, pe rând cuvântul, și au împărtășit proaspeților absolvenți din experiențele avute după terminarea liceului, fiind răsplătiți de autoritățile locale cu câte un buchet cu flori.

Șefii de promoție  au predat ”cheia succesului” șefilor de promoție  de la clasele a XI-a. La finalul manifestării, toți absolvenții de liceu din acest an au format un careu în fața Sălii Polivalente, unde au răsunat versurile emoționante ale celebrului  ”Gaudeamus igitur”, în interpretarea coralei ”Fantasia”.  Togile aruncate simbolic în aer au dat și semnalul închiderii manifestăriii, dar și a unei etape din viața tinerilor.