Zile de foc pentru pompierii vasluieni

În perioada 1 – 5 februarie 2019, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 40 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, la stingerea a patru incendii, au ajutat la transportul unui pacient supraponderal la ambulanţă, precum și la deblocare unei uşi, în municipiul Vaslui.

În ultima perioadă, cei mai solicitați au fost pompierii de la Detașamentului de Pompieri Bârlad, care într-o singură zi s-au deplasat la stingerea a patru incendii.  Din fericire, doar unul din acestea s-a soldat cu o victimă.  Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă, în localitatea Bârlăleşti, comuna Epureni, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără într-o încăpere şi la podul casei. Au ars 20 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn, uşi ferestre, mobilier şi textile diverse, actele proprietarului. Proprietarul, în vârstă de 38 ani a suferit arsuri de gradul I la nivelul capului şi de gradul II pe la aproximativ 2% din suprafaţa corpului, a fost transportat la spital de către ambulanţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură.

Un al doilea incendiu anunțat se manifesta la un depozit de furaje, în localitatea Crîng Nou, comuna Ciocani. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără violent la depozitul de furaje. Au ars şase tone de furaje, 60 metri pătraţi fânar din lemn, cu acoperiş din tablă, pe astereală de lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului va fi stabilită de către organele de cercetare.

Detașamentului de Pompieri Bârlad, Punctul de lucru Murgeni, a aintervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă, în localitatea Rânzeşti, comuna Fălciu. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără la podul casei. Au ars 80 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn, uşi ferestre, mobilier şi textile diverse. Au fost salvate trei camere de locuit cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric la centrala electrică defectă.

Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Bârlad. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără la baie, cu probabilitatea de propagare la întreaga locuință. Urmare a incendiului au ars elementele aferente băii, instalaţia electrică şi sanitară. A fost salvată locuința cu bunurile aferente din celelalte încăperi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric al unui aparat electrocasnic.