WEEK-END NEGRU: Trei pietoni, victime ale accidentelor rutiere

În seara de 02 septembrie, la numărul de urgență 112 a fost sesizată producerea unui accident de circulație, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui. Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au efectuat cercetări la fața locului și au stabilit împrejurările producerii evenimentului rutier.

P.Andrei, în vârstă de 20 ani, din comuna Ferești, a condus un autovehicul către centrul municipiului Vaslui, iar la o trecere pentru pietoni a acroșat femeie, în vârstă de 38 ani, din municipiul Vaslui care se angajase în traversarea străzii în mod regulamentar. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticată cu „politraumatism”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu a consumat băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În noaptea de 2/3 septembrie, pe raza localității Simila, comuna Zorleni, s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui pieton.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au constatat faptul că T. Vasile, în vârstă de 55 ani, din municipiul București, a condus un autotractor cu remorcă pe D.E. 581, din direcția Vaslui către Bârlad.

Pe raza localității Simila, l-a accidentat pe V. Valerică, în vârstă de 38 ani, din orașul Murgeni, care se angajase în traversarea drumului în mod neregulamentar. Victima a fost diagnosticată la Spitalul municipal de Urgență Bârlad cu „politraumatism”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu a consumat băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În după-amiaza de 3.09.2016, pe bulevardul Republicii din municipiul Bârlad un alt pieton a fost accidentat de un autovehicul. În urma cercetărilor efectuate la fața locului de polițiștii Biroului Rutier Bârlad au rezultat următoarele date.

T.Andrei, în vârstă de 22 ani, din municipiul Bârlad a condus un autovehicul din direcția stadion către centru orașului. La un moment dat l-a accidentat pe V. Gheorghe, de 73 ani, domiciliat în municipiul Bârlad, care se angajase în traversarea străzii în mod neregulamentar. Bărbatul a fost diagnosticat la Spitalul municipal de Urgență Bârlad cu „traumatism cranio-cerebral și luxație mână”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu a consumat băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

RECOMANDĂRI ALE POLIŢIEI ROMÂNE pentru pietoni:

– să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;

– să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);

– să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;

– să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;

Pentru conducătorii de vehicule, le recomandăm să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:

– la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;

– în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii;

– la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport.

2 comentarii la „WEEK-END NEGRU: Trei pietoni, victime ale accidentelor rutiere

 • 4 septembrie 2016 la 17:47
  Permalink

  Pietonii sa se uite stanga dreapta,nu sa treaca strada ca vaca. Legumele dracu.

  Răspunde
  • 4 septembrie 2016 la 18:00
   Permalink

   Aici ai si tu dreptate. Sau cei care trec pe bicicleta trecerile. Dar in vs e o problema grava grava cu prioritatea pietonilor. Era sa fiu lovit de ft multe ori, in conditiile in care eram ochi in ochi cu soferul, acesta mergea incet, putea opri. Unii pur si simplu nu vor sa dea prioritate.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.