Voluntari pentru o zi (galerie foto)

Au făcut ziua mai frumoasă câtorva sute de oameni din Vaslui. A fost meritul membrilor  Clubului Vaslui al  Asociației Tineretul ONU din România, care duminică, 12  mai, au desfășurat proiectul”Voluntar pentru o zi” .

Pe un panou instalat în fața Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui tinerii liceeni au  lipit mai multe plicuri cu ”provocări” pentru cei care au dorit să facă un gest simplu, dezinteresat, pentru cineva mai mult sau mai puțin cunoscut. Provocările au constat în  gesturi simple și prietenoase: ”Oferă o îmbrățișare unei persoane necunoscute” ”Oferă un balon/bomboană unui copil”, ”Ridică o hârtie de jos și arunc-o în coș”, ”Dă ceva de mâncare unui animal de pe stradă” , ”Sună un prieten și mulțumește-i pentru trei lucruri” sau ”Sună o persoană singură și urează-i o zi frumoasă”. Cei care ”au beneficiat” de acțiunea voluntarilor au zămbit, au mulțumit și i-au felicitat pentru inițiativă. Pentru cei care s-au implicat  a existat și o  „cutie a complimentelor”, cu mesaje menite ca fiecare participant să se simtă special.

”Ideea a fost simplă și scopul nostru este ca fiecare om să realizeze că voluntariatul pornește de la lucruri mărunte, care nu necesită un efort foarte mare. Ne-am propus să încurajăm participanții să înfăptuiască un gest simplu și, de asemenea, să răspândim noțiunea de voluntariat. Reacțiile celor care au participat la acest proiect sunt copleșitoare, ceea ce ne motivează să organizăm și alte acțiuni similare”, ne-a spus Andreea Mititelu, coordonator al proiectului.