Vasluiul devine “Capitala Tineretului din România” în 2025

“Vaslui, Capitala Tineretului din România 2025! Titlul a fost câștigat de tinerii vasluieni care, cu entuziasm și încredere în puterea celor mulți, au depășit obstacole și au reușit, în această seară, să ne ofere un final frumos al unui parcurs emoționant! Rămânem alături de voi, dragi tineri vasluieni! Felicitări și mulțumiri pentru bucuria oferită! Suntem mândri de voi!” a transmis Primăria Municipiului Vaslui.

“Mă gândesc la finala de anul trecut, de la Cluj, am pierdut în fața Ploieștiului, pe care îl aplaud și acum, dar nu am abandonat drumul. Ne-am întors acasă, am repornit proiectul și iată-ne astăzi câștigători. Îi felicit pe tinerii vasluieni din tot sufletul. Nu pot să nu mulțumesc distinsului juriu, care mi-a dat astăzi niște sarcini foarte mari. Acest lucru mă provoacă să organizăm în anul 2025 activități excepționale pentru care de mâine începem pregătirea. Dacă aveți ocazia să treceți prin Moldova, opriți și în Vaslui. Veți fi surprinși plăcut. Vasluiul s-a dezvoltat, se dezvoltă, are tineri minunați, lucrez în administrație de mulți ani și am un cuvânt frumos pe care îl spun: mă mândresc că sunt contemporan cu ei, mă mândresc pentru toate activitățile pe care le desfășoară. Ce înseamnă, de fapt, tineretul? Înseamnă educație, participare, idei, reușite.” a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

“Țineți bine în piept aerul acestui moment. Simțiți din plin gustul victoriei, dați-vă voie să credeți, pentru prima oare poate, că în sfârșit orașul nostru, oamenii noștri, primesc din partea României aprecierea și susținerea ce toți o merităm

“Expirați, cinstiți cu noi în seara asta. Felicitați-vă că nu ați renunțat la Vaslui așa cum nici noi nu am renunțat. Sărbătoriți cu toții în această seară, căci și noi vă sărbătorim pe voi de-aici, din Târgu Jiu!

Astàzi, 18 Noiembrie 2023, pier toate diferențele dintre noi, se sting şi fricile de zi cu zi, dispar şi supărările şi ne-amintim cà noi, românii, ne amintim mereu să râdem la final, în cele mai grele condiții. Ori noi, cei din Vaslui, vom aminti că rost ín viață şi de-a sărbători la zile bune! În zile de-acest fel. În zilele mai mari ale istoriei.” au declarat entuziasmați tinerii din Grupul de Inițiativă.
Programul „Capitala Tineretului din România” oferă fiecărui oraş din România oportunitatea unică de a-şi transforma propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concrete, timp de un an de zile, cu participarea activă a tinerilor. Programul se află la cea de-a VIII-a ediţie şi are la bază principii similare cu cele ale titlului „Capitala Europeană a Tineretului” gestionat de Forumul European al Tineretului.