UNOPA lansează un concursul național de postere pentru elevi

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) lansează concursul de postere „Fii inspirat!”, care se desfășoară în cadrul Campaniei InspiRED – o campanie despre oameni cu şi fără HIV. Practic, asociația provoacă tinerii elevi  să își folosească  creativitatea,  pentru a crește nivelul de acceptare și sensibilizare a populației cu privire la persoanelele care trăiesc cu HIV/SIDA.
Concursul se adresează elevilor proveniți din instituții de învăţământ, centre de protecție, centre educaționale din toată țara, care se încadrează la una din cele două categorii pe care este structurată competiția: clasele V-VIII și clasele IX-XII. 

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice sprijină și în 2017 această competiție, astfel încât tot mai mulți elevi din învătământul preuniversitar să fie provocați să se informeze despre HIV/SIDA, să învețe cum să își protejeze sănătatea și cum să se poarte corespunzator cu persoanele seropozitive.

Concursul se desfășoară în perioada  5 octombrie – 7 decembrie 2017 având următorul calendar, data de 17 noiembrie fiind data limită pentru expedierea lucrărilor.

Juriul va desemna ierarhia posterelor luând în considerare originalitate posterului, încadrarea creativă în tema propusă, valoarea artistică a posterului, impactul creat în raport cu tema propusă (consistența mesajului transmis), descrierea posterului completată în formularul de înscriere online.

Câștigătorii vor fi desemnați pe baza punctajului obținut. În ordine descrescătoare, vor fi stabilite câștigătorii locurilor I, II, III pentru fiecare categorie în parte. Premiile constau în obiecte: laptop pentru locul I, tabletă pentru locul II  și câte un smartphone pentru câștigătorii  locului III.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.