Un șofer conducea haotic prin Vaslui! Explicația? Era beat!

Polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Delești, județul Vaslui, bănuit că ar fi condus un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.

La data de 3 martie 2023, ora 20:45, polițiștii Biroului de Ordine Publică Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Traian din municipiul Vaslui, au sesizat că un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, este condus haotic, astfel încât l-au oprit, pentru control. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că conducătorul autoturismului, un bărbat de 49 de ani, din comuna Delești, deține permis de conducere, cu dreptul de a conduce vehicule valabil, însă emana halenă alcoolică.

Procedând la testatarea acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ieri, 6 martie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. 

Extras Codul Penal

Articolul  336

           Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

  • Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

           Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!

Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. 

One thought on “Un șofer conducea haotic prin Vaslui! Explicația? Era beat!

Comentariile sunt închise.