Un bârlădean, hoț de meserie, la 22 de ani

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 22 ani, din Bârlad, bănuit de comiterea a două infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că, în perioada 28 noiembrie – 6 decembrie 2020, pe timpul nopții, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor ar fi pătruns, prin efracție, în interiorul unui apartament de pe strada Republicii, din Bârlad, de unde a sustras bani și bunuri. Totodată, bărbatul a sustras din torpedoul unui vehicul neasigurat, parcat pe strada Siret, din Bârlad, o borsetă cu diverse bunuri.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la 1.200 de lei. În cursul zilei de ieri, 13 ianuarie, în urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a tânărului.