Tupeu de hoț! Au sărit la bătaie după ce au fost prinși, de față cu Poliția

Trei bărbați din Bârlad, județul Vaslui, au fost reținuți de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bârlad, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice, complicitate la furt calificat și lovire sau alte violențe. 

Polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a 3 bărbați, cu vârste între 25 și 34 de ani, din Bârlad, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice, complicitate la furt calificat și lovire sau alte violențe.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit faptul că, în noaptea  de 3/4 aprilie, ora 00:20, un bărbat de 34 de ani a fost surprins de un martor,  în timp ce pătrunsese, prin efracție, într-o autoutilitară parcată pe strada Ardeal, din municipiului Bârlad.

Bărbatul, însoțit de alte 2 persoane, l-a amenințat pe martor, după care, a încercat să își asigure scăparea, prin fugă. În urma sa, au plecat cu autoutilitara, martorul și proprietarul vehiculului din care a încercat bărbatul să sustragă bunuri. Cei doi au urmărit autorul până în zona Liceului Tehnologic Petru Rareș, unde au fost loviți cu pumnii în zona feței, atât de autor, cât și de alţi 2 bărbați, complici la tentativa de furt calificat. Bărbații, în vârstă de 25, respectiv 33 de ani, au asigurat protecția autorului atît pe timpul pătrunderii în autoutilitară, dar și ulterior, odată cu fuga de la locul faptei.

În timp ce persoanele vătămate erau agresate de către cei trei bărbați, la fața locului a ajuns și intervenit o patrulă de poliție care se afla în zonă. Cele 3 persoane bănuite de comiterea faptelor sus-menționate au continuat comportamentul agresiv și în prezența polițiștilor, motiv pentru care, la fața locului au intervenit echipaje suplimentare, iar pentru imobilizarea celor 3 bărbați a fost nevoie de utilizarea mijloacelor din dotare (spray iritant-lacrimogen și cătușe).

Persoanele vătămate au suferit vătămări corporale ce vor necesita pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.

În cursul zilei de 4 aprilie, împotriva bărbaților a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar astăzi, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Bârlad, care a dispus arestarea lor preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de bărbați a fost luată şi măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 2.000 lei fiecare, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020. Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților.