Trei incendii într-o zi

În cursul zilei de ieri, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a trei incendii, astfel:

 

  • în jurul orei 10:35, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul ISU – SAJ, anunța producerea unui incendiu la o societate comercială din localitatea Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos. În momentul sosirii primelor echipaje la locul intervenţiei, s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul cabinei modulare a agentului de pază.  Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un mijloc de încălzire improvizat.  Incendiul a fost lichidat în scurt timp, flăcările distrugând instalația electrică în proporție de aproximativ 40 % şi tabloul electric din interiorul cabinei modulare.  În urma cercetărilor efectuate după stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de izbucnire a incendiului, ca fiind un scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător.
  • la ora 16:26, pompierii militari au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu produs la baraca portarului de la Spitalul Orășenesc din Negrești. La locul intervenţiei s-a deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, Garda II de intervenție Negrești cu  o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cinci subofițeri. În urma incendiului, au ars: trei ferestre cu toc, o ușă din lemn, un pat şi diverse textile. Cel mai probabil incendiul a fost generat de un mijloc de încălzire improvizat.
  • la ora 17:15 pompierii militari au fost solicitați, din nou, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în incinta unei societăți comerciale de pe strada Metalurgiei, din municipiul Vaslui. Pentru asigurarea unei intervenţii oportune şi eficiente la fața locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o ambulanță SMURD cu echipaj de terapie intensivă mobilă şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta la turnul de uscare a fibrei de sticlă, cu risc de propagare la întreaga clădire. Din fericire,  observarea imediată a incendiului,  acționarea rapidă cu mijloace de primă intervenţie de către personalul de pe locul de muncă şi intervenția promptă a pompierilor militari a făcut ca incendiul să  fie lichidat în cel mai scurt timp, fără a fi afectate magazia de produse finite, secția apretare şi secția de țesare. În urma incendiului au ars circa 10 mp plasă din fibră de sticlă şi izolația din interiorul turnului de uscare. Cel mai probabil, împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost un scurtcircuit produs la instalația electric a turnului de uscare. Pentru asigurarea unei intervenţii oportune şi eficiente, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La locul intervenţiei s-au deplasat prefectul judeţului şi inspectorul șef al inspectoratului pentru situații de urgenţă, care a asigurat coordonarea operațiunilor de stingere. Pentru lichidarea incendiului, au intervenit 11 subofițeri si 4 ofițeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.