Trei firme din Vaslui s-au ales cu dosare penale pentru că foloseau substanțe de deratizare expirate

Trei dosare penale şi  produse de deratizare confiscate după ce toate  firmele  de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare (DDD) din județ au fost verificate de echipe mixte de control, formate din inspector sanitari de la  Direcția Sanitar Veterinară și pentru  Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui și de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui și personal al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui. Controalele au fost declanşate în urmă tragediei de la Timişoare, unde doi copii şi mama unuia dintre ei au murit după ce în blocul în care locuiau a fost făcută dezinsecţie şi deratizare cu o substanţă neurotoxică.


“În ultima lună am efectuat verificări şi controale la 20 de agenţi economici  autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igienă şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, care își desfășoară activitatea în județul Vaslui. Au fost constatate o serie de nereguli, în urma cărora unui număr de trei firme li s-au întocmit dosare penale pentru utilizarea substanțelor DDD cu termen de valabilitate depășit, ceea ce constituie un lucru extreme de grav. S-au constatat și alte deficiențe, printre care lipsă dozaj substanțe, absența proceselor verbale, spații neconforme în care se prepară sau depozitează  substanțele.”ne-a precizat dr Mihai Ponea, directorul executive al DSVSA Vaslui.

Potrivit acestuia, controalele pe acest segment se vor relua săptămâna viitoare, dat fiind că mai multe din firmele din domeniu se află pe lista de recontrol, în vederea remedierii deficiențelor constatate.