Trei bărbați, reținuți pentru furt calificat

Poliţiştii au reţinut trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Acestea au fost ulterior arestate preventiv.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au probat activitatea infracțională  a trei persoane cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, din Vaslui, bănuite de comiterea unei infracţiuni de furt calificat.

Polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 27/28 octombrie, cei trei bănuiți, însoțiți de un minor în vârstă de 14 ani, au pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din localitatea Vaslui și au sustras mai multe unelte de tâmplărie. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei este de aproximativ 3.900 lei.

Împotriva celor trei persoane majore, în data de 14 noiembrie, a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar astăzi, Judecătoria Vaslui a dispus arestarea preventivă a bărbaților în vârstă de 29 de ani pentru 30 de zile. Celelalte două persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Pentru a preveni comiterea unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă:

  • Dotați societățile pe care le administrați cu un sistem viabil de alarmă;
  • Montați în punctele sensibile ale spațiilor comerciale un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoților în interior;
  • Este recomandat ca ușa de acces în spațiul comercial să fie prevazută cu un sistem de protecție tip clopot care să protejeze lacătul și să îngreuneze activitatea infracțională a hoțului;
  • Apelați la serviciile unei societăți de pază și intervenție rapidă;
  • Angajați pe timpul nopții un paznic.