Transportul public, verificat de polițiști

Ieri dimineață, pe parcursul a patru ore, poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune de control în trafic, care a vizat verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane. Poliţiştii au urmărit cu precădere respectarea perioadelor de odihnă sau de conducere, starea psiho-fizică a conducătorilor auto, respectarea capacităţii de încărcare şi starea tehnică a autovehiculelor.

Totodată, s-a urmărit verificarea dotării autovehiculelor din categoria celor destinate transportului rutier public cu limitatoare de viteză, corectitudinea funcţionării acestor aparate de control şi respectarea vitezei de deplasare, atât în interiorul, cât şi în afara localităţilor.

Urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor autovehiculelor destinate transportului de persoane.  Alte 13 sancțiuni au fost aplicate altor conducători auto care nu au respectat normele rutiere în vigoare.

Exemplificăm cazul unui conducător auto care a fost identificat de polițiști, la intrarea în municipiul Vaslui, în timp ce transporta cu un autovehicul destinat transportului în comun mai multe persoane decât numărul maxim de persoane prevăzut în certificatul de înmatriculare a mașinii ( respectiv cu 27 de persoane mai mult). Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă de 9.000 de lei în conformitate cu H.G 69/2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.