TIR din Ucraina încărcat cu lemne, răsturnat la Huși

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru asigurarea zonei, asigurarea măsurilor PSI, evaluare și acordare prim ajutor, în urma producerii unui accident rutier pe DE 581, la intrarea în municipiul Huși, dinspre Albița. În accident a fost implicat un ansamblu cap tractor și remorcă, care transporta lemne.


La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autocamion răsturnat în afara carosabilului, pe jumătate în rigole. Din autovehiculul de mare tonaj se scurgeau lichide combustibile. Până la sosirea echipajelor de intervenție, conducătorul auto s-a autoevacuat. Șoferul ucrainean a fost evaluat, a primit primul ajutor, dar a refuzat transportul la spital. La cererea conducătorului auto, acesta a fost transportat în Tabăra mobilă de refugiați Huși.
Pompierii militari au scos bornele bateriilor, au oprit scurgerile de combustibil, au curățat carosabilul și au asigurat zona.
Cauza și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști.