Taximetriştii vasluieni au fost “luaţi la bani mărunţi” de poliţia rutieră

Marţi, 27 septembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au organizat pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși o acţiune ce a avut ca scop crearea unui climat de ordine şi siguranță rutieră precum și pentru impunerea respectării normelor legale care vizează activitatea de taximetrie. La acţiune au participat și specialiști din cadrul Serviciului Județean de Metrologie Legală Vaslui.

Pe parcursul acţiunii au fost controlate 134 de autovehicule care circulau pe drumurile publice în regim taxi. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 143 de sancţiuni contravenționale, din care 29 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi, 44 la O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 70 de sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare. Printre abaterile constatate de polițiști enumerăm lipsă autorizație pentru autovehiculul folosit, lipsă atestat profesional, neemiterea bonului fiscal și lipsa altor documente specifice. De asemenea, polițiștii au aplicat și 70 de sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de aproximativ 40.600 lei. Pentru abateri care au pus în pericol siguranţa circulaţiei, s-a procedat la reţinerea în vederea suspendării a patru permise de conducere şi a şapte certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Vaslui, astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.