Substanţe anabolizante ascunse în bagaje, depistate în Vama Albiţa

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipa comună de control,, formată din lucrători  vamali și polițiști de frontieră, a descoperit, ascunse în bagajele a doi bărbați, 300 comprimate și 25 fiole de substanţe incluse în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița / I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară, cu mijloace de transport diferite, cetățeanul român C.A., în vârstă de 25 de ani și cetățeanul italian P.G., în vârstă de 36 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control  a descoperit ascunse în bagajele personale ale celor doi bărbați, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, cantitatea totală de 300 comprimate  și 25 fiole de diferite substanțe din categoria celor incluse în lista substanţelor interzise prevazută în Legea 104/2008.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii substanţelor anabolizante descoperite în valoare totală de 2.600 lei şi sancţionarea contravenţională a celor două persoane cu amendă în valoare de 33.000 lei, fiecare.