Şoferul unui microbuz şcolar, depistat băut în trafic

Astăzi, Polițiștii Serviciului Rutier au identificat un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul destinat transportului de elevi, deși se afla sub influența alcoolului.

 În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Vaslui, în timp ce acționau pe raza comunei Ștefan cel Mare, au oprit pentru control un microbuz școlar. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, se afla în timpul serviciului, iar în urma testării alcoolscopice a rezultat o valoare de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional. Totodată, i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 90 de zile.

La momentul opririi, în microbuzul școlar nu se mai aflau elevi.

În vederea asigurării climatului de siguranță publică în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ pre-universitar, s-au desfășurat activități de instruire a conducătorilor de autovehicule special destinate transportului de elevi și a responsabililor din cadrul unităților administrativ-teritoriale. După încheierea acestor activități, polițiștii rutieri, în baza planului de măsuri, au efectuat verificări în trafic ale acestei categorii de conducători auto, precum și a autovehiculelor folosite.