Şoferi depistaţi de poliţişti, în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului

 Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.

 

La data de 26 octombrie a.c., ora 19:25, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui  au depistat în trafic, pe drumul județean DJ 243A, pe raza localității Ivești, județul Vaslui, un autovehicul înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul de 45 de ani, din comuna Ivești, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost ulterior condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

***

În aceeași seara, ora 21:50, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși,  aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Tălăbăești, comuna Bunești-Averești, au depistat în trafic, pe drumul județean DJ 244D, un autovehicul înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat de 58 de ani, din  municipiul Huși, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul sus-menționat a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost ulterior condus la o unitate medicală din Huși, în vederea recoltării de probe biologice.

***

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Banca care efectuau activități de supraveghere și control trafic rutier pe raza satului Urdești, comuna Dodești, județul Vaslui, au depistat, în noaptea de 27 octombrie a.c., ora 01.00, un autovehicul condus de un bărbat de 34 de ani care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul, domiciliat în comuna Viișoara, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

***

În aceeași noapte, la ora 02.50, pe drumul județean DJ 284, pe raza localității Epureni, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Tătărăni, județul Vaslui, ce prezenta halenă alcoolică. Cu ocazia testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice.

***

La data de 27 octombrie a.c., ora 17:30, polițiștii Biroului Rutier Bârlad au depistat un bărbat de 64 de ani, din Bârlad, aflat la volan, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a efectuat în mod defectuos manevra de mers înapoi, ocazie cu care a acroșat un autoturism parcat pe strada Vasile Pârvan, după care a plecat de la fața locului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

***

În aceeași seară, ora 19.45, pe raza orașului Murgeni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în județul Ilfov, condus de un bărbat de 38 de ani.

Bărbatul, domiciliat în orașul Murgeni, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost ulterior condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul în cauză nu deținea asigurare de răspundere civilă auto valabilă astfel încât a fost luată și măsura complementară a reținerii certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

În toate situațiile sus-menționate au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, fapte prevăzute și pedepsite de articolul 336, alineat 1, din Codul Penal.