Sfatul specialistului: Lista alimentelor interzise pentru câinele tău

Multi catei au perfectionat arta de a cere mancare atunci cand stapanii se afla la masa, dar oricat cat de adorabil ar arata patrupedul tau in aceasta ipostaza, nu trebuie sa ii dai absolut tot ce mananci tu. Diferentele de metabolism intre catei si oameni fac imposibila digestia anumitor substante pe care noi le consumam zi de zi, iar mai mult decat atat, unele pot fi adevarate otravuri. 

Ciocolata, de exemplu, contine teobromina si cafeina. Ambele substante pot sa provoace reactii adverse daca sunt ingerate de catelul tau. Printre efecte se numara diareea, tremuratul, convulsiile, iar in cel mai rau caz, moartea. Alte alimente din aceeasi categorie pe care catelul tau nu trebuie sa le consume sunt cacao si ciocolata alba.

Strugurii si stafidele pot cauza probleme urinare. Chiar si o cantitate mica poate sa iti imbolnaveasca patrupedul, asa ca trebuie sa evite complet aceste fructe. Printre simptomele frecvente se numara varsaturile si un nivel slab de energie.

Pe langa ciocolata, struguri si stafide, iata alte alimente pe care catelul tau nu are voie sa le manance: semintele de mar, avocado, dulciuri, mancare de pisici, cafea, usturoi, ceapa, peste crud, sare, lactate, drojdie. In cazul in care cainele tau a mancat vreun aliment inclus in aceasta lista, consulta un medic veterinar.

Doctor Medic Veterinar Vlad Ghetu