Școala online, un „succes”! Elevi ale căror medii nu pot fi încheiate

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui verifică în această perioadă procesul de încheiere a situaţiilor şcolare pe semestrul întâi al anului şcolar 2020-2021, în unele şcoli fiind identificaţi elevi ale căror medii nu pot fi încheiate.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ Vaslui, în unele cazuri lipsa semnalului la Internet sau telefon a îngreunat activitatea didactică online, copiii neputând participa la cursuri, dar există şi situaţii în care elevii beneficiază de dispozitive funcţionale, dar refuză să participe la ore. De asemenea, sunt înregistrate şi situaţii în care elevii nu au putut participa la cursurile online din motive medicale.

„Colegii inspectori verifică şi monitorizează în această perioadă încheierea situaţiei şcolare pe semestrul întâi, iar acolo unde se identifică anumite cauze care duc la imposibilitatea încheierii mediilor, se vor găsi soluţii pentru remedierea situaţiilor, împreună cu conducerile şcolilor, cu profesorii diriginţi, cu învăţătorii, cu toate persoanele implicate în procesul instructiv-educativ”, a declarat, miercuri, inspectorul general şcolar Loredana Roman.

Pentru ca situaţiile şcolare ale elevilor să poată fi încheiate fără probleme, perioada de încheiere a mediilor pentru semestrul întâi va fi prelungită până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al doilea şi în urma unor activităţi remediale, dacă va fi cazul. Mediile pot fi încheiate dacă elevii au cel puţin câte două note la fiecare obiect, indiferent de numărul săptămânal de ore pe discipline. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu)