Schelă căzută peste doi oameni în gara Bârlad. Acest tânăr este singurul care a intervenit în ajutorul celor doi

În această dimineață, la ora 10.45, pe unul dintre peroanele Gării CFR Bârlad, zeci de persoane așteptau să se îmbarce în trenul InterRegio 1661, București Nord – Iași. La intrarea trenului în gară, două persoane care așteptau să se îmbarce în cursa mai sus pomenită, au fost lovite în plin de o schelă lăsată de izbeliște de muncitorii care lucrau în zonă.

Persoanele lovite, un adolescent în vârstă de 17 ani și o doamnă în vârstă de 47 ani, au căzut secerate pe asfalt. Majoritatea cetățenilor prezenți în acel moment au fost pentru o clipă uluiți de accidentul întâmplat, iar după ce s-au dezmeticit, au început să-și verse furia asupra angajaților CFR adresându-le destule „vorbe de duh”, dar parcă toată suflarea uitase de ceea ce era cel mai important, victimele accidentului.

Din fericire, un tânăr agil și plin de entuziasm, nu s-a pierdut cu firea și nu a intrat în jocul mărunt al majorității oamenilor, ci s-a dus imediat către victime să vadă care este starea acestora. Primul pacient abordat era un tânăr în vârstă de 17 ani care a fost lovit la cap și sângera puternic. Tânărul săritor, sergent major Popa Gigi, paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a așezat victima în poziția de siguranță și i-a cerut prietenei sale (pe care o conducea la tren) să îi dea o bluză din valiza pe care o avea la ea, pentru a opri sângerarea și a încropi un bandaj. Concomitent, a cerut unei doamne să apeleze Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și să ceară o ambulanță.

Între timp, paramedicul bârlădean a trecut la cea de-a doua victimă, o asistentă medicală din localitate, care a suferit contuzii toraco abdominale și un traumatism la membrul superior drept. După abordarea victimei, inspectarea și așezarea acesteia în poziția de siguranță, pompierul a sesizat că femeia care apelase la numărul de urgență 112, se pierduse cu firea, astfel că a preluat tot el sarcina de a oferi toate datele necesare în dispecerat. După numai cinci minute, la fața locului a sosit și o ambulanță tip C aparținând Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, substația Bârlad. Aceștia au preluat-o doar pe femeia lovită în torace, deoarece tatăl tânărului lovit la cap a considerat că este mult mai important să ajungă la destinație decât să piardă trenul, iar adolescentul să fie investigat medical, motiv pentru care și-a forțat copilul să urce în tren, susținând că acesta nu a suferit nicio leziune importantă.
Felicitări tânărului paramedic Popa Gigi (24 ani) pentru profesionalismul și dăruirea dovedite in gestionarea acestei situații de urgență.