Șapte persoane reținute pentru furt

Șapte persoane cu vârste cuprinse între 16 și 38 de ani au fost reținute de polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, fiind bănuite de săvârșirea de infracțiuni de furt din locuințe și societăți comerciale, respectiv tăinuire.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a patru persoane cu vârste cuprinse între 18 și 38 de ani, domiciliate în municipiul Bârlad  și comuna Grivița, bănuite de comiterea a șase infracțiuni de furt calificat.

În perioada 06-28 februarie, cele patru persoane au sustras, pe timpul nopții, din societăți comerciale și locuințe din municipiul Bârlad, bunuri (aparatură electronică, electrocasnică și materiale de construcții), în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Poliţişti din cadrul Biroului de Investigații Criminale Bârlad, împreună cu polițiști din cadrul structurilor de ordine publică urban și rural, cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, au efectuat în dimineața de 11 aprilie a.c., 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bârlad și comunei Grivița. În urma activităților desfășurate de polițiști au fost recuperate majoritatea bunurilor sustrase (80% din prejudiciu), care au fost restituite părților vătămate.

Doi bărbați, în vârstă de 29 și respectiv 34 de ani, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Instanța de judecată a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Celelalte două persoane se sustrag cercetărilor.

De asemenea, polițiștii au extins cercetările și față de un alt bărbat de 38 de ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea infracțiunii de tăinuire.

În fapt, la începutul lunii martie, acesta a cumpărat o parte din bunurile sustrase prin comiterea infracțiunilor menționate. Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni efectuează cercetări față de doi tineri, în vârstă de 16 și 17 ani, ambii din comuna Fălciu, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt.

Polițiștii le-au probat acestora 5 infracțiuni de furt calificat și 2 tentative la infracțiunea de furt, fapte comise în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017. Tinerii au sustras bunuri ( 5 laptopuri, 200 de lei, băuturi alcoolice și pachete de țigări) din locuințe și societăți comerciale, precum și din sediul unei instituții publice, situate pe raza localității Fălciu. Cele 5 laptopuri au fost recuperate și restituite părților prejudiciate.

Tinerii au fost reținuți de polițiști pentu 24 de ore, iar astăzi au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.