Săptămâna „Școala Altfel” la Şcoala Gimazială ”Theodor Rosetti” Solești

În săptămâna 26-30 martie 2018, la Şcoala Gimazială ”Theodor Rosetti” Solești s-au desfăşurat o serie de activități extrașcolare încadrate programului „Școala Altfel”.  În cadrul acestora, atât preșcolarii din cadrul Grădiniței cu Program Normal din cadrul școlii, cât și elevii din clasele I-VIII au desfășurat  acțiuni în cadrul cărora copiii au învățat lucruri noi, distrându-se.

”Pentru preșcolarii Grădiniței a fost o săptămână plină: am avut în mijlocul nostru un cadru medical, care le-a vorbit celor mici despre  importanța unei alimentații sănătoase, am organizat competiții sportive în aer liber, o activitate ecologică, în cadrul căreia am strâns deșeurile din parcul Conacului Elenei Cuza, a urmat o activitate practică de refolosire a materialelor reciclabile, cu ajutorul părinților am derulat o activitate caritabilă . La Muzeul Etnografic din comună, unde am cu scopul de a dezvolta în rândul copiior dragostea pentru tradițiile populare, am fost întâmpinați de domnul director Costel Adam și de câteva doamne din Ansamblul Soleștenii. Aici copiii au văzut cât de prețioase sunt comorile din casa bunicilor și au aflat detalii legate de istoria și de stema comunei Solești.  Și pentru că se apropie Sărbătorile Pascale și am vrut ca prichindeii să-și însușească aceste simboluri, am fost împreună la  Biserica din localitate, unde am fost întâmpinați cu drag de preotul paroh Lucian Veleșcu și am organizat o activitate de încondeiere de ouă”, ne-a precizat Crenguța Crețu, educatoare la Grădinița cu PN Solești.

La rândul lor, învățătorii (Adelina  Velișcu, Andreea Măgureanu, Lorica Simon, Liliana Grigoruță și Elvis Daniel Moraru) au organizat programe variate,  adaptate vârstei copiilor din ciclul primar: s-au făcut diverse actiuni ecologice, concursuri de desene pe teme date,  au fost vizionate filme tematice și s-au organizat vizite la obiectivele din comună.  Copii s-au distrat și au învățat dar, au spus ei, cel mai mult le-a plăcut excursia la Iași. Aici au vizitat Grădina Botanică, au văzut Bojdeuca lui Creangă și s-au distrat în zona de spații verzi de la Palatul Culturii.

Nu a fost o competiție între cadrele didactice, dar nu s-au lăsat mai prejos nici profesorii școlii. În funcție de materia predată, fiecare a încercat să realizeze acțiuni cât mai atractive pentru tineri, de la experimente fizice și chimice amuzante, la exerciții de matematică distractivă, de la povești inedite despre oameni și locuri reprezentative din istoria lumii,  la jocuri menite să dezvolte creativitatea și să descopere talentul tinerilor.

”În cadrul săptămânii ”Școala altfel” am îmbinat activități de litaratură, teatru și film, realizând  vizionări de filme, dramatizări, jocuri de mimă. Elevii s-au pus în pielea unor personaje, au improvizat, au cântat și chiar am organizat  concursuri pe tema ”Elevii au talent” . Am pus la încercare imaginația, creativitatea și expresivitatea copiilor, iar rezultatele au fost extraordinare”, ne-a mărturisit Iulian Lavric, profesor de română în cadrul școlii.

Tot cu rezultate foarte bune, s-a putut mândri, la finalul săptămânii, și profesorul de sport al școlii, Ionuț Pîslaru: ”Pentru că vremea nu a prea ținut cu noi, nu am putut desfășura prea multe activități sportive în aer liber. De aceea, ne-am axat pe competițiile pe care le-am putut face în sală și, în special, pe tenis de masă.  Am participat și la ”Cupa Fair Play” la tenis de masă, organizată la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Vaslui, unde am obținut locul III la băieți. Am completat activitățile cu jocuri sportive distractive, cu vizionarea unor filme motivaționale, despre marii sportivi ai României și, nu în ultimul rând, am organizat o excursie la Bârlad, unde copiii au vizitat Grădina Botanică, Muzeul și Planetariul”.

”În săptămâna 26-30 martie 2018, la Şcoala Gimazială ”Theodor Rosetti” Solești s-au desfăşurat o serie de activități  încadrate programului „Școala Altfel”, un program dedicat activităților extracurriculare și extrașcolare. În această săptămână specială, școala noastră, prin profesori, învățători și educatori, s-a străduiesc să le ofere tinerilor cele mai interesante experiențe de învățare neconvențională. Vorbim de activități ecologice, de excursii, concursuri, lecții inedite, experimentale sau distractive, vizite în diverse locații din zonă și, la nivel de școală, am desfășurat chiar și o simulare de situații de urgență. A fost o săptămână plină, în care elevii și cadrele didactice s-au implicat cu pasiune, iar rezultatele sper să fie pe măsura așteptărilor tuturor. ”, a spus  prof. Ionel Mocanu, directorul Școlii Gimnaziale ”Theodor Rosetti” Solești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.