„Săptămâna prevenirii criminalităţii”, la Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui

Activităţile din finalul ”Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” au fost dedicate elevilor şi au avut drept temă „Siguranţa Rutieră”.

Poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului Poliţiei Rutiere Vaslui au desfășurat o activitate preventivă pe această temă la liceul „Ștefan Procopiu” din municipiul Vaslui. La întâlnire au participat peste 70 de elevi și cadre didactice. Prin această activitate poliţiştii au vizat formarea conduitei preventive a elevilor în calitatea lor de participanți la traficul rutier.

Au fost purtate discuţii privind evoluţia, cauzalitatea şi consecinţele grave ale accidentelor rutiere produse pe raza judeţului Vaslui, scopul fiind acela de a-i determina să conştientizeze pericolul la care se expun în cazul nerespectării regulilor de circulaţie. Au fost adresate recomandări privind regulile de circulaţie pe drumurile publice de către pietoni, biciclişti, conducători de scutere. S-a discutat despre vulnerabilitatea pietonilor din mediul rural deoarece nu există trotuare, iar deplasarea trebuie efectuată pe acostament, pe poteci laterale. În acest sens s-a insistat pe o atenţie sporită din partea pietonilor ţinând cont de faptul că unii conducători auto sunt neatenţi, se pot afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau pot avea defecţiuni la sistemul de frânare sau direcţie.

De asemenea, au fost vizionate imagini  ale unor accidente rutiere în care au fost implicaţi minori şi spoturi cu caracter preventiv.

Împreună cu polițiștii elevii au concluzionat faptul că ”accidentul rutier se poate produce într-o fracţiune de secundă, nu-şi alege victimele, şi poate transforma iremediabil şi pentru totdeauna viaţa”.

În aceeaşi zi, poliţiştii vasluieni s-au deplasat şi în alte unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui discutând cu elevii despre problema accidentelor rutiere cu victime în rândul minorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.