Sancțiune de 600 lei, pentru un votant care a fotografiat buletinul de vot

Ora 16.00 –  În primele opt ore de la deschiderea secțiilor de vot, pe raza judeţului Vaslui nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

Până la acest moment, în afară de cele comunicate deja, au mai fost înregistrate 4 sesizări cu privire la fapte ce pot avea legătură cu procesul electoral. În fiecare caz, au fost demarate imediat verificări. Într-unul din aceste cazuri (votantul a fotografiat buletinul de vot) s-a aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 600 de lei. În restul cazurilor sunt continuate verificările.

De asemenea, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma apariţiei unui material în mediul online (pe o reţea de socializare) şi au efectuat verificări cu privire la continuarea propagandei electorale. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, aceasta nu se confirmă.

Vă reamintim că pentru această faptă se poate aplica o amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei.

La nivelul judeţului Vaslui, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi-au exercitat dreptul de a vota un număr de 23 de persoane. Totodată, 217 persoane încarcerate în cadrul Penitenciarului Vaslui au depus cereri pentru a-şi exercita dreptul la vot.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!