S-a dat startul campaniei de vaccinare cu a patra doză

Ministerul Sănătăţii a dat startul campaniei de vaccinare cu a 4-a doză de vaccin anti COVID. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că se va vaccina şi el cu doza 4 de ser.

În contextul pandemic, România a pierdut sute de milioane de euro din cauza dozelor de vaccin care au expirat şi asta pentru că Guvernul nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu cei de la Comisia Europena. Cu toate acestea, a fost aproape semnată o altă comandă în valoare de 3 milioane de euro pentru aprovizionarea cu vaccinuri.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se va vaccina cu a 4-a doză de vaccin anti COVID. În urma discursului pe care l-a ținut în vederea campaniei de vaccinare, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că va dori să îi fie administrată şi cea de a 4-a doză de vaccin, atunci când aceasta va ajunge.

Prin acestă declarație, ministrul încurajează românii să se vaccineze cu noul ser anti COVID. În continuarea discursului său, ministrul Sănătății a făcut o serie de precizări referitoare la un contract de aproape 3 milioane de euro care a fost aproape încheiat pentru a putea comanda noile seruri de vaccin.

„M-am gândit că niște sute de milioane de euro trebuie sa rămână pentru pacienți. Am redus la 3 milioane vaccinurile. Acum suntem foarte aproape să semnăm o comandă pentru 3 milioane care vor ajunge probabil luna aceasta pentru pacienți. Nu cred că e prea târziu. Avem câteva sute de cazuri pe zi”, a declarat Alexandru Rafila.

Potrivit Grupului de comunicare al CNCAV, centrele de vaccinare şi cabinetele medicale de familie au putut, încă de pe 16 mai 2022, să administreze pacientior doza a 4-a de vaccin prin intermediul unei cereri. Doar persoanele cu vârsta de peste 18 ani au putut să facă o solicitare o astfel de solicitare. Pentru a le putea fi administrata cea de a 4-a doză, romanii au trebuit să dovedească că au fost supuşi celorlalte trei doze de vaccin.

Doza a 4-a poate să fie administrată la minimum 4 luni după efectuarea dozei 3 de vaccin şi este recomandată în mod special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.