Răsturnare de situație în accidentul de la Pădureni! La volan ar fi fost un minor și nu tânără de 20 de ani! Au fost reținuți amândoi!

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au reținut o tânără și un minor, în vârstă de 20, respectiv 17 ani, din municipiul Huși, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (sub aspectul încredințării unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere) și favorizarea făptuitoruluirespectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducereși vătămare corporală din culpă.

La data de 16 martie 2024, ora 03.41, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier în localitatea/comuna Pădureni, județul Vaslui, pe drumul comunal DC 35, după ce un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, ce se deplasa spre localitatea Ivănești, comuna Pădureni, a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a celor 5 persoane care călătoreau în autoturism, cu vârste între 17 și 20 de ani, toți din municipiul Huși, care au fost transportați la Spitalul Municipal Huși, pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale.

Pe timpul efectuării cercetării la fața locului, tânăra cercetată a declarat, contrar realității, că ea s-ar fi aflat la volanul autoturismului în momentul producerii accidentului rutier.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii rutieri au stabilit că, tânăra bănuită de comiterea celor 2 infracțiuni cercetate i-ar fi încredințat minorului cercetat autoturismul implicat în evenimentul rutier, spre a fi condus, atât în momentul producerii evenimentului rutier cât și anterior, în noaptea de 15/16 martie 2024, în diferite intervale orare, în timp ce tânăra ar fi circulat în autoturism, în calitate de pasager, pe scaunul din dreapta față.

În ceea ce îl privește pe minorul de 17 ani, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 15/16 martie 2024, în diferite intervale orare, ar fi condus un autoturism pe drumurile publice din comuna Pădureni, județul Vaslui.

 La data de 27 martie 2024, în urma cercetărilor efectuate și în baza probatoriului administrat, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au reținut tânăra de 20 de ani și minorul de 17 ani, pe o perioadă de 24 ore. 

Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri din Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii evenimentului rutier, și dispunerea măsurilor legale.

Reamintim cetățenilor că,

Legea nr. 213 din 2023 pentru modificarea Codului Penal a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal prevede faptul că: ”(31) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”.

Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. 

One thought on “Răsturnare de situație în accidentul de la Pădureni! La volan ar fi fost un minor și nu tânără de 20 de ani! Au fost reținuți amândoi!

Comentariile sunt închise.