Proiecte importante, blocate de PNL-USR în Consiliul Local! „Dacă ești un rrom cinstit, nu ai voie să faci o afacere în Vaslui?”

Alexandru Andrei, un tânăr din Vaslui, cercetător, membru al Academiei Române și consilier local în CL Vaslui, critică cu vehemență comportamentul consilierilor PNL-USR, aceștia blocând majoritatea proiectelor de dezvoltare ale orașului. 
Pe bună dreptate, tânărul atrage atenția și asupra faptului că, un operator economic  nu a primit dreptul de superficie asupra unui teren, motivul respingerii propunerii, fiind cel mai probabil, pentru faptul că face parte din minoritatea RROMĂ. 
„Majoritatea PNL – USR din Consiliul Local Vaslui pare că a uitat că a fost votată de cetățenii municipiului Vaslui pentru a le aduce bunăstare și nu pentru a își satisface anumite frustrări personale blocând activitățile Primăriei Vaslui.
Votul acestor consilieri în ședință de ieri de Consiliu Local, probabil dat la comanda unui anumit deputat de Vaslui, nu face decât să blocheze toate proiectele bune pentru vasluieni. Supoziția mea este alimentată de faptul că respectivii consilieri au avizat favorabil, aproape în unanimitate, în comisii anumite proiecte pe care ulterior le-au respins în plen.
Spre exemplu, majoritatea PNL – USR a RESPINS un proiect al PSD prin care se dorea construirea unei PARCĂRI supraetajate pe spațiul vechiului bazar, cu SUTE DE LOCURI și ieșire direct pe platoul din zona centrală, parcare care ar fi rezolvat problema aglomerației din centrul orașului nostru. Doar pentru că a fost propus de PSD, acest amendament a fost respins. În schimb, cei de la PNL au adus un amendament prin care se propune alocarea sumei de circa 100.000 lei pentru transformarea unei parcari de minim 20 locuri într-una de 16 locuri, în spatele Complexului Meșteșugarilor.
De asemenea, tot majoritatea PNL – USR a votat acordarea unei superficii (concesiuni de teren) către un operator economic, deși același proiect a fost respins acum circa două luni de Consiliul Local. În noua versiune a proiectului, prețul încasat de Primărie pe metrul pătrat de teren a crescut cu circa 8 euro, lucru care „brusc” i-a mulțumit pe consilierii PNL și USR. Este de menționat că grupul PSD a susținut din prima acest proiect, fiindcă noi suntem alături de antreprenorii vasluieni care doresc să își extindă afacerile. În paralel, grupul PNL – USR a refuzat concesionarea unei suprafețe de circa 20 de ori mai mică, la un preț stabilit conform grilelor naționale, către un alt operator economic care dorea să își extindă un magazin din care își hrănește familia. Probabil motivul respingerii propunerii acestui operator economic este că el face parte din minoritatea RROMĂ. Nu aduc o acuzație de rasism, neavând probe în acest sens, ci doar fac o remarcă personală prin care încerc să înțeleg cum ar putea fi explicată această dublă măsură în tratarea a doua chestiuni aproape identice. Votul în Consiliul Local se dă cumva doar în baza unor interese sau simpatii personale? Sau cumva în baza unor „negocieri” în sediul de la Gară???? Nu este o acuzație, ci o întrebare! Dacă ești un rrom cinstit, nu ai voie să faci o afacere în Vaslui fiindcă așa vor PNL și USR? Din nou e doar o întrebare…
Probabil acționând la ordinele unor companii care dețin monopolul pe piața de taxi și care tranzacționează licențe de mii de euro, majoritatea PNL – USR s-a opus aducerii unui număr de 8 taxiuri NEPOLUANTE și limitării numărului de licențe care pot fi atribuite unei singure persoane. PSD a încercat să sprijine taximetriștii prin eliminarea speculei, și, în paralel, să contribuie la oferirea unor servicii mai bune și nepoluante de taximetrie și să ajute 8 persoane să înceapă o afacere cinstită din care să își întrețină familiile fără a fi nevoiţi să achite mii de euro unor samsari de licențe. Cu toate astea, PNL și USR s-au opus.
Până și organigrama Primăriei Vaslui a fost respinsă, ceea ce înseamnă că în curând activitatea Primăriei ar putea fi blocată iar calitatea serviciilor oferite cetățenilor va scădea.
Primarului municipiului Vaslui îi va fi aproape imposibil să continue lucrurile bune pe care le-a făcut pentru vasluieni, în condițiilor permanentelor blocaje pe care le întâmpină din partea consilierilor locali PNL și USR.
Atât timp cât consilierii locali PNL si USR RESPING proiecte precum CONSTRUIREA DE PARCĂRI, TRANSPORT VERDE, ORGANIGRAMA DE FUNCȚIONARE A PRIMĂRIEI, acționând probabil în baza unor frustrări personale sau la ordinele unui fost condamnat penal (nu acuz, e doar o posibilitate), aceștia vor fi responsabili pentru toate problemele care vor apărea în funcționarea Primăriei. Este inadmisibil să fie sabotată o instituție publică și să fie distruse visele zecilor de mii de vasluieni de a trăi într-un oraș frumos, doar fiindcă există ranchiună politică peste care PNL și USR nu pot trece.
P.S. Dovedind maturitate politică, grupul PSD a votat toate propunerile pe buget ale PNL și USR fiindcă interesul cetățenilor este mai presus decât interesele politice! Nu trebuie să uite domnii consilieri PNL și USR că cetățenii le-au dat un mandat pentru a le face viața mai bună, NU pentru a face circ prin blocarea proiectelor de interes pentru oraș.” a scris Alexandru Andrei, pe pagina sa de socializare

One thought on “Proiecte importante, blocate de PNL-USR în Consiliul Local! „Dacă ești un rrom cinstit, nu ai voie să faci o afacere în Vaslui?”

Comentariile sunt închise.