Profesorul Alexandru Mîţă a câştigat premiul 2021 European Innovative Teaching, decernat de Comisia Europenă

Profesorul vasluian Alexandru Mîţă a câştigat premiul 2021 European Innovative Teaching Award din partea Comisiei Europene, la prima ediție a acestui concurs european, pentru proiectul Erasmus+ « Comics in Teaching Languages / La BD en classe de langues.

Profesorul, implicat în mai multe proiecte în domeniul educaţiei şi al managementului, a spus că acest premiu reprezintă o realizare importantă în plan personal şi s-a arătat nemulţumit de faptul că specialiştii în educaţie cu merite deosebite nu sunt întotdeauna promovaţi.

”Preocupările mele pentru o adevărată educație de calitate, bazată pe seriozitate, creativitate, empatie, continuă. Chiar dacă, în lumea de azi, se pare că altele sunt criteriile care contează, uneori valoarea mai este remarcată și de la vârful piramidei. Vă mulțumesc !”, a postat pe pagina sa de socializare prof. Alexandu Mîţă.

Într-o declarație oferită AGERPRES, profesorul a afirmat: ”A fost o primă ediţie a unui concurs care îşi propune să eficientizeze colaborarea între şcolile europene şi să promoveze exemplele de bună practică în ceea ce priveşte educaţia inovativă şi formarea. Acest premiu înseamnă mult pentru mine, pentru învăţământul vasluian nu înseamnă nimic, pentru că învăţământul vasluian este într-o letargie, singurul lucru care mai contează fiind schimbările în structurile de conducere ale Inspectoratului Şcolar. Din păcate, oricât de bogat în realizări adevărate este CV-ul cuiva, nimeni nu este dispus să promoveze astfel de persoane”.
Alexandru Mîţă este profesor de limba franceză la Liceul “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a fost inspector şcolar şi a deţinut o perioadă funcţia de consilier al secretarului de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Mihaela Popa. El a mai fost premiat recent în cadrul Concursului “Creatori de educaţie” pentru proiectele “Campus Virtual al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui” şi “Teleşcoala vasluiană”, iniţiate în contextul pandemiei COVID-19. AGERPRES/(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: George Onea, editor online: Simona Aruştei)

Sursa foto: Alexandru Mîță / facebook.com