Producători vasluieni, prezenți cu produse alimentare la Berlin și Bruxelles

Ȋn contextul în care România a preluat Președinţia Consiliului Uniunii Europene la începutul anului 2019, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a întreprins o serie de acţiuni destinate creșterii vizibilităţii potenţialului sectorului agroalimentar românesc.

Cu acest prilej, M.A.D.R a organizat în luna ianuarie 2019 două evenimente importante de prezentare a produselor agroalimentare, din categoria celor înregistrate pe baza schemelor de calitate naţionale (produse alimentare atestate tradiţional, conform reţetelor consacrate românești și produse care au dobândit dreptul de utilizare al menţiunii „produs montan”), produse care au aplicat pe schemele de calitate europene (DOP, IGP, STG) și băuturi spirtoase cu Indicaţie Geografică, astfel:

  1. BERLIN: ,, Expoziţia Internaţională Săptămâna Verde”, în perioada 18-27 ianuarie 2019,
  2. BRUXELLES: „Promovarea Catalogului produselor agroalimentare de calitate – aplicaţie Smartphone”, în data de 28.01.2019.

Ȋntrucât cele două evenimente menţionate anterior reprezentau o bună oportunitate de promovare a produselor agroalimentare locale, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Vaslui au lansat invitaţia tuturor producătorilor locali, autorizaţi, de a participa cu produse atestate tradiţional, cu titlu de mostre, pentru a fi oferite participanţilor spre degustare împreună cu pliante, cărţi de vizită și alte materiale de prezentare.

Ȋn acest sens, producătorul SC Zmeurișul Coasta Neagului SRL din localitatea Bălești, Comuna Cozmești, judeţul Vaslui a răspuns afirmativ invitaţiei de participare, la cele două evenimente, prin ambalarea în cutii de lemn personalizate și transmiterea, cu titlul gratuit, a unei cantităţi de 10,50 kg (30 borcane*350 gr) de „Dulceaţă de zmeură Coasta Neagului” reprezentând Atestat Produs Tradiţional, nr. 675/12.11.2018 (RNPT), însoţit fiind și de câte un Certificat de calitate / conformitate cu respectarea normelor igienico – sanitar veterinare în vigoare.

Târgul Săptămâna Verde este un eveniment destinat sectorului agricol și industriei alimentare iar expoziția cu produse din cadrul pavilionului României reprezintă atât o platformă de afaceri dar și un important festival de tradiții gastronomice și folclorice cu impact mediatic în Europa și pe plan mondial.