Prima zăpadă! Mașini răsturnate și drumuri blocate!

Astăzi, 28.01.2023, ora 08.21, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat, prin apel 112, despre producerea unui eveniment rutier (autoturism înmatriculat în județul Vâlcea răsturnat în șanț) produs pe drumul european DE 581, la intrarea în satul Sălcioara, comuna Banca, județul Vaslui. Nu au rezultat victime. În autoturism se afla soferul, un bărbat de 24 de ani din Murgeni și un pasager bărbat, iar pe bancheta din spate era o mamă de 24 de ani, din Murgeni și trei copii ( de 3 ani, 1 an si 6 luni si un bebeluș de 4 luni). Cu toții mergeau pe direcția Murgeni – Iași, la spital, pentru tratament, cu minorul de 1 an si 6 luni.

În jurul orei 14 a fost închis segmentul de drum județean DJ244K Tanacu-Vinetesti. La această oră se intervine pe acest segment pentru a fi redat circulației rutiere. A fost închis și DJ 284 între Arsura și Ghermănești. Vântul viscolește zăpada și se intervine greu. A fost trimisă încă o autofreza in zona pentru a reda circulației tronsonul de drum în condiții de siguranță.

În jurul orei 15:30 un microbuz cu pasageri s-a răsturnat. Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială și un echipaj specializat pentru asigurare măsuri PSI și asigurarea zonei, după ce un microbuz a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un șanț din localitatea Simila, comuna Zorleni. În accident a fost implicat un microbuz în care se aflau șase persoane (conducătorul auto și cinci pasageri).
La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.
La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsit un microbuz răsturnat pe câmp, toate cele șase persoane fiind evacuate. Victimele au fost evaluate, dar nu au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior, pasagerii microbuzului și-au continuat călătoria cu alte mijloace de transport.
Circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști.

17:30 Drumul județean DJ 244 K. Tanacu – Vinețești rămâne închis circulației rutiere. Viscolul îngreunează intervenția drumarilor. Rugăm participanții la trafic să nu se aventureze pe acest sector de drum și să folosească rutele alternative!