Prevenirea abuzului și exploatării copilului, prioritate a DGASPC Vaslui

Inițiată cu Ziua internațională a copilului, luna iunie aduce în prim plan alte două date de însemnătate majoră pentru societate, respectiv 5 iunie- Ziua împotriva violenței asupra copilului în România și 12 iunie- Ziua mondială împotriva exploatării copiilor prin muncă.

Pentru a marca semnificația acestor zile și din dorința de a spori gradul de conștientizare în rândul copiilor și, deopotrivă, a populației adulte aflate sau nu în relație de răspundere față de copii, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, în parteneriat Inspectoratul de Poliție a Județului Vaslui și primăriile comunelor Albești, Blăgești, Lipovăț, Oșești și a orașului Murgeni, a organizat  o serie de activități tematice, pornind de la factori generatori, riscuri, abuzuri suferite de copii, trafic de copii în scopul exploatării sexuale și prin muncă și sclavie, pornografie infantilă și, nu în ultimul rând, prevederile legislative în domeniul muncii copilului.

Acțiunile derulate vizează identificarea de soluţii de prevenire a actelor de agresiune, indiferent de modul în care aceasta se manifestă. Încercăm să sensibilizăm părinții şi să-i determinăm să reacţioneze la mesajul nostru şi, împreună cu factorii decizionali, să reușim adoptarea de măsuri concrete şi eficiente pentru combaterea oricăror forme de încălcare a drepturilor copilului.

“Informațiile centralizate la nivelul instituției noastre reliefează o scădere a numărului de cazuri de abuz asupra copilului, de la 168 în primul trimestru al anului 2016, la 130 în aceeași a perioadă a anului curent. Aproximativ 60% dintre acestea se înscriu în sfera neglijării parentale, urmate de abuzul emoțional în pondere de aproximativ 10%, abuzul fizic și abuzul sexual”, a precizat Irina Cîmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.